4 نکته مهم در نوشیدن قهوه
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، بیشتر افراد قهوه خالی را نمی نوشند و آن را همراه با چیزهای دیگری مصرف می نمایند. این موارد می توانند افزودنی های به قهوه مانند شکر و شیر باشند یا خوراکی هایی که معمولا همراه قهوه استفاده می شوند مثل انواع شیرینی و شکلات. همه اینها در صورتی که دقت نداشته باشید می توانند کالری و قند فراوانی وارد بدنتان نمایند.
قهوه نوشیدنی محبوب بسیاری از مردم دنیا است. برای آنها گذراندن روزی که در آن قهوه وجود نداشته باشد نه تنها بی معنی بلکه می تواند عذاب آور باشد. این موضوع طبیعی است.
قهوه نه تنها به دلیل وجود کافئین قابلیت تبدیل شدن به یک عادت را دارد بلکه به خاطر سایر عملنمودها نیز به یک عادت مهم روزانه تبدیل می گردد. این موارد را تجسم کنید:
زمانی که پیش از شروع کار جدی روزانه قهوه ای آماده می کنید
سرکار با همکارتان با یکدیگر می نشینید و برای استراحت قهوه می نوشید
به بهانه قهوه مقداری شکلات و شیرینی می خورید
قراری محبت آمیز به بهانه نوشیدن قهوه در کافی شاپ می گذارید
در همه این لحظات قهوه سازنده لحظات و خاطرات ماست. بعلاوه مطالعات و تحقیقات نشان می دهند که قهوه تاثیرات بسیار مفیدی برای سلامتی دارد. قهوه می تواند متابولیسم را بالابرده و سرعت مصرف کالری را افزایش دهد و با این کار به حفظ وزن بدن یاری کند. قهوه می تواند نرخ ابتلا به دیابت را نیز کم کند. بعلاوه منبع بسیار مهمی برای آنتی اکسیدان ها محسوب می گردد. آنتی اکسیدان ها به بدن یاری می نمایند تا در برابر ابتلا به سرطان مقاوم تر گردد. یاری به بهبود عملکرد و حفظ سلامتی قلب، افزایش تمرکز و وجود منابع ریزمغذی نیز بعضی دیگر از مزایای قهوه برای سلامتی هستند.
اما برای اینکه قهوه برایمان مفیدتر باشد باید به 4 نکته مهم توجه کنیم. انجام همین کارهای ساده می تواند به سرعت تاثیر خود را نشان دهد. بنابر ین حتما آنها را امتحان کنید و ببینید که چگونه می توانند بر شما تاثیر بگذارند.
1- زمان صحیح مصرف قهوه
زمان نوشیدن قهوه بسیار مهم است. همه ما می دانیم که قهوه را نباید در ساعات پایانی روز مصرف کرد چون کافئین موجود در آن می تواند روند طبیعی خوابمان را دچار اختلال کند. ولی بسیاری این را نمی دانند که در ساعت های ابتدایی روز و بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب هم نباید قهوه خورد. در واقع برترین زمان مصرف حدود یک ساعت و نیم بعد از بیدار شدن هست.
به این ترتیب اگر می خواهید قهوه به بازدهی کاری و تمرکزتان بیشترین یاری را کند به جایی که بعد از بیدار شدن یا همراه صبحانه آن را بخورید و سپس به سر کار بروید، ابتدا صبحانه را نوش جان کنید و بعد از رسیدن به سر کار و پیش از شروع فعالیت های کاری روزانه قهوه را آماده نموده و بنوشید.
2- انتخاب درست نوع قهوه
اینکه چه قهوه ای می نوشید بسیار مهم است. بسیاری از افراد بدون توجه به نوع و ویژگی های قهوه آن را خریداری نموده و مصرف می نمایند. عمده قهوه ای که مصرف می کنیم از دو گونه عربیکا و روبوستا هست. این دو گونه با هم تفاوت های بسیاری دارند. هم در طعم و هم در اندازه کافئین.
در ساعات شروعین روز احتیاجمند ترکیب هایی از قهوه هستید که کافئین بیشتری داشته باشد و به مرور که به ساعات پایانی نزدیک می شوید احتیاجمند قهوه هایی هستید که اندازه کافئین آنها کمتر باشد. اینکه چطور اندازه کافئین و طعم و رایحه با یکدیگر بالانس شوند برای بسیاری از افراد کار سخت و پیچیده ای است. این موضوع احتیاج به ترکیب مناسبی از دانه های گوناگون با رست های مختلف دارد.
برای حل این مشکل بسیاری از برندهای معتبر همچون پارگون قهوه های ترکیبی را ارائه می دهند. این قهوه ها، ترکیبی از دانه های گوناگون قهوه با ویژگی های مختلف هستند که براساس دانش متخصصان و ذائقه مشتریان آماده سازی می شوند. قهوه های ترکیبی علاوه بر اینکه رایحه و طعم مطبوعی که دارند اندازه کافئین در آنها نیز طبقه بندی شده است.
مثلا برند پارگون چند نوع قهوه ترکیبی گوناگون ارائه می دهد که می توانید با توجه به احتیاجتان از میان آنها انتخاب کنید. برای شروع روز می توانید از قهوه ترکیبی هارمونی آن بهره ببرید که اندازه کافئین میانه و رو به بالایی دارد و ظهر به بعد قهوه ترکیبی ریلکس را برگزینید که کافئین پایین تری دارد.
به این ترتیب ضمن لذت بردن از یک فنجان قهوه خوش طعم می توانید با تنظیم اندازه کافئین بدون اینکه خوابتان در شب دچار اختلال گردد انرژی خودتان در طول روز را نیز حفظ کنید. حتی در مواقع دیگر نیز قهوه های ترکیبی انتخاب مناسبی هستند. اگر اهل ورزش هستید باید بدانید که قهوه می تواند به عملکردتان در هنگام فعالیت های بدنی یاری کند.
در این شرایط قهوه ترکیبی هایپر یا بوست می توانند انتخاب مناسبی باشند. کافی است فنجانی از آنها حدود نیم ساعت قبل از شروع فعالیت ورزشی بنوشید.
3- روش مناسب درست کردن قهوه
روش ها و ابزارهای متنوعی برای درست کردن قهوه یا به معنای دقیق تر، دم آوری قهوه وجود دارد. هر روش علاوه بر اینکه نوع طعم متفاوتی در نوشیدنی ایجاد می نماید، تاثیر متفاوتی بر اندازه مواد مغذی و کافئین قهوه نیز دارد.
مثلا روش دم آوری به سبک قهوه ترک باعث ایجاد کافیئن بیشتری می گردد ولی در عوض طعم تلخ تری دارد و هم اینکه به دلیل فیلتر نشدن رسوب قهوه می تواند باعث اذیت شدن معده در بعضی افراد گردد. اسپرسو پر کافئین است ولی تلخ هست ولی رسوبات در آن تا حد زیادی فیلتر می گردد.
استفاده از قهوه سازهای دمی، قهوه ملایمی می دهد که کافئین میانهی دارد. خیلی ها این طعم موردعلاقه شان هست و بعضی نیز معتقدند این دستگاه ها طعم واقعی قهوه را ارائه نمی نمایند و عصاره گیری مناسبی در آنها به وجود نمی آید. بهتر است در خصوص روش های مختلف دم آوری قهوه مطالعه کنید و روش مناسب خودتان را کشف کنید.
4- انتخاب همراه قهوه
بیشتر افراد قهوه خالی را نمی نوشند و آن را همراه با چیزهای دیگری مصرف می نمایند. این موارد می توانند افزودنی های به قهوه مانند شکر و شیر باشند یا خوراکی هایی که معمولا همراه قهوه استفاده می شوند مثل انواع شیرینی و شکلات. همه اینها در صورتی که دقت نداشته باشید می توانند کالری و قند فراوانی وارد بدنتان نمایند.
این اتفاق باعث می گردد تا در نهایت تمام مزایای قهوه از بین برود. ورود حجم بالای قند امکان دارد باعث نوسانات قندی گردد و کوشش قهوه برای افزایش تمرکزتان را به باد دهد. کالری فراوان نیز می تواند افزایش متابولیسمی که قهوه ایجاد می نماید و باعث بیشتر شدن سوخت و ساز بدن و در نتیجه یاری به متعادل ماندن وزن می گردد را بی فایده کند.
اگر نمی توانید قهوه خالی بنوشید و دوست دارید همراه قهوه تان شیرینی بخورید لازم نیست کلا آن را حذف کنید ولی به این موارد توجه داشته باشید و به جای اینکه در کنار جعبه شیرینی شروع به نوشیدن قهوه کنید یک تکه کوچک بردارید و با همان قهوه خود را تمام کنید.
مصرف متعادل و اصولی قهوه باعث می گردد تا منافع این نوشیدنی مفید به بیشترین حد خودش برسد. مصرف حدود 3 فنجان قهوه در روز به همراه توجه به موارد ذکر شده برترین روش است. این کار باعث می گردد تا به خوبی از مزایای قهوه بهره مند شوید و ضمن افزایش انرژی و بالاتر رفتن سطح تمرکز از منافع آن برای سلامتی نیز بهره ببرید.
هرچند تعداد بسیار زیادی از انواع قهوه تک خاستگاه در بازار وجود دارند اما به دست آوردن تعادل مناسب میان طعم و کافئین در آنها سخت است. برای مصرف روزمره، قهوه های ترکیبی مزایایی دارند که آنها را انتخاب مناسب تری می نمایند بنابراین با انتخاب آنها می توانید کار خود را ساده تر کنید.
منبع: عصر ایران