حسن یزدانی از چه راهی می تواند تیلور را شکست دهد؟
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، قهرمان پیشین کشتی آزاد دنیا درباره روش مبارزه حسن یزدانی مقابل تیلور آمریکایی و جهت غلبه بر او به نکات جالبی اشاره نمود.
مجید ترکان در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرنگاران در مورد اینکه آیا این روزها فعالیتی در کشتی استان مازندران دارد یا نه، گفت: باشگاه ها تعطیل شده اند و مسلما نمی گردد تمرین آن چنانی داشت اما به صورت نیمه حضوری و نیمه مجازی کلاس های کشتی را با رعایت پروتکل ها در دانشگاه برگزار می کنم.
وی در مورد تغییراتی که در راس کادر فنی تیم ملی آزاد ایجاد شد، گفت: به هر حال تصمیمی بود که فدراسیون گرفت و با توجه به فاصله کوتاهی که بین دو رقابت المپیک و جهانی وجود دارد و تغییرات نفرات منتخب تیم ملی، هرگونه اظهار نظری به دور از منطق و عقلانیت است. با این حال برای همه دوستان آرزوی پیروزیت دارم.
مدیر پیشین تیم های ملی کشتی آزاد در مورد پیش بینی نتایج مسابقات پیش رو تاکید نمود: از آنجا که کشتی ورزش بی رکوردی محسوب می گردد و بعضی از کشتی گیران هم برای بار اول در مسابقات بزرگسالان شرکت می نمایند. بعضی با روحیه عالی و بی پروا حتی خام کشتی می گیرند و بعضی در جو مسابقات غرق می شوند و به اصطلاح کُپ می نمایند به همین علت پیش بینی سخت است.
ترکان در مورد رده های پایه اسم کرد: زمانی که خودم در رده پایه همکاری می کردم، ما برای تیم های نونهالان برنامه ریزی داشتیم و در این رده ها کار انتقال از نونهالان به نوجوانان و از نوجوانان به جوانان و سپس بزرگسالان به صورت زنجیروار صورت می گرفت. امروز هم شاهد نتیجه این زنجیره هستیم. به هر صورت کار در رده های پایه پیچیدگی های خاص خودش را دارد. نونهالان در حال رشد هستند و ژنتیک و فیزیک بدنی خیلی حائز اهمیت است. مثلا استعدادیابی فقط یافتن کشتی گیر از نظر فنی نیست . باید ببینیم سایر فاکتورها مثل پیکرشناسی و به اصطلاح جگر داشتن (نترس بودن) هم خیلی مهم است.
وی ادامه داد: وقتی خانواده امیرحسین زارع را در نونهالان دیدم به آنها گفتم که این بچه قابلیت کشتی گرفتن در سنگین وزن تیم ملی را دارد. به همین علت می گویم که کار در رده پایه بسیار حائز اهمیت است، چون زیربنای کشتی ما در رده پایه شکل می گیرد. مثلا رحمان عموزاد، محمد نخودی، فیروزپور و... اکثرا بچه هایی هستند که از نونهالان در اردوهای پایه شرکت می کردند اما فقط نمای زیبای تیم بزرگسالان دیده می گردد و خیلی ها می خواهند این زحمات را نادیده بگیرند. در صورتی که پیروزیت یک فرایند است.
این مربی مازندرانی در مورد چالش سال های اخیر حسن یزدانی با دیوید تیلور آمریکایی خاطر نشان کرد: هر کسی با نگاه خودش به حسن راه حل نشان می دهد و کشتی او را بررسی می نماید. من معتقدم زیر کتف زدن ملکه فکر حسن یزدانی شده است. اگر می خواهیم او برنده جدال با این حریف آمریکایی گردد، نباید از او بخواهیم این را کنار بگذارد. بلکه باید با همان زیر کتف زدن هم امتیاز بگیرد و هم سیستم دفاعی ایجاد کند. یعنی باید از یزدانی چیزی را بخواهیم که برای حسن قابل اجرا باشد.
ترکان در مورد انتخاب پژمان درستکار به اسم سرمربی تیم ملی آزاد گفت: من آرزوی پیروزیت و سربلندی برای او و کادر فنی اش دارم. ورزش، دنیایی سرشار از آدم هایی است که اسمی نداشته اند اما مربیان خوبی بوده اند و یا عناوین عالی داشته اند اما نتایج خوبی در مربیگری نگرفته اند. بنابراین معیار من برای مربی بودن فقط مدال نیست. شعور و درک، مدیریت بحران، شرایط پراسترس و تصمیمات آنی و تجربه لازم برای رویارویی با لحظات و ثانیه های سرنوشت ساز است که فرق یک مربی کار بلد را با دیگران تعیین می نماید و بعلاوه آیا یک مربی آموزش های لازم را دیده است تا بتواند انتقال دهنده خوبی به اسم مربی پیروز باشد.
این مربی اضافه نمود: یاد گرفتن خیلی مهم است اما یاد دادن مقوله بسیار مهمی است که احتیاج به آموزش های بسیاری دارد. این مسائل زمانی تعیین می گردد که می بینی پتریاشویلی در یک صدم ثانیه مدال المپیک را به کشتی گیر جوان آمریکایی واگذار می نماید. در کار مربیگری تخفیف وجود ندارد، یعنی وقتی تخفیف می دهی و می بخشی کشتی گیر در ثانیه آخر می بازد.
ترکان با انتقاد از برگزاری مسابقه انتخابی با ارفاق وزن گفت: خیلی از کشتی گیران در طول تاریخ بودند که با ارفاق در انتخابی پیروز شدند در حالی که سر وزن قانونی در مسابقات رسمی شکست خوردند. شما اگر عکس مرا در دوره کشتی وقتی از 49 به 48 کیلو رسیدم، می دیدید باور نمی کردید. در سبک وزن حتی یک کیلو هم کلی تغییر در شرایط کشتی ایجاد می نماید به همین علت محک زدن کشتی گیر در مسابقاتی که ارفاق وزن دارد، محک عادلانه ای نیست. اینکه رضا اطری در مسابقه بین المللی قبل المپیک در یک وزن بالاتر کشتی بگیرد، هرگز برایش مفید نیست. کشتی گیر در تمریناتش با حریف یک وزن بالاتر تمرین می نماید و در مسابقات جهانی و المپیک باید سر وزن قانونی کشتی بگیرد. سبک کشتی در وزن بالاتر کاملا عوض می گردد.
مجید ترکان در پایان برای تیم ملی آزاد در جهانی نروژ آرزوی پیروزیت کرد و گفت: اظهار نظر در مورد کادر تازه به دور از منطق است. امروز عده ای هوادار پژمان درستکار و عده ای منتقد او هستند. من می گویم امیدوارم کشتی ایران همواره سربلند و پیروز بوده و در میادین جهانی بدرخشد و آرزوی قلبی ام مدال آوری همه ملی پوشان زحمتکش کشورم است.
منبع: خبرگزاری تسنیم