در کشور های ویروس زده چه خبر است؟
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، روزنامه هفت صبح - علی رستگار: خیلی قبل تر از اینکه کرونا به ایران برسد یا حداقل به طور رسمی رسیدنش به ایران تأیید گردد، کشور های دیگر درگیر این ویروس بودند. ابهامی که الان برای افکار عمومی پیش آمده این است که این کشور ها چطور جلوی شیوع بیشتر ویروس را گرفته اند؟ چرا در کشور ما به این سرعت تعداد جانباختگان در حال افزایش است و الان بعد از خود چین بیشترین آمار تلفات را داریم، اما مثلاً در آمریکا که 35 نفر مبتلا شدند هنوز هیچ کس جان خود را از دست نداده، تایلند عیناً همین آمار را دارد.
یا مثلاً در انگلیس چطور تعداد افراد مبتلا همان 9 نفری که خیلی وقت پیش شناسایی شد باقی مانده؟ این کشور ها چه اقداماتی برای شناسایی و قرنطینه و کنترل این ویروس انجام دادند که ما انجام ندادیم؟ به این بهانه قصد داریم تجربه دیگر کشور ها در این زمینه را مرور کنیم.
1. ایتالیا
طبق آخرین آماری که تا این لحظه اعلام شده تعداد کل مبتلایان به کروناویروس در ایتالیا 134 نفر است. از دو روز پیش که به شکل ناگهانی 55 مورد به این آمار اضافه شد و دو نفر جان باختند ایتالیایی ها وحشت زده شدند، مقامات این کشور هم اقدامات جدیدی را برای کنترل این ویروس شروع کردند. از جمله اینکه تعدادی از بازی های فوتبال سری آ به تعویق افتاد. به طور معین دیروز بازی اینترمیلان و سمپدوریا، ورونا و کالیاری، آتالانتا و ساسولو لغو شد.
از طرفی چوزبه کونته نخست وزیر این کشور و وزیر ورزش کل برنامه های ورزشی روز یکشنبه در مناطق ونتو و لومباردی در شمال ایتالیا را به حالت تعلیق درآوردند. اقدام دیگری که ایتالیایی ها انجام دادند تعطیلی مدارس و شرکت ها در مناطق شمالی این کشور است. گفته شده مبدأ شیوع این ویروس در ایتالیا شهر کودوگنو در منطقه لومباردی واقع در شمال این کشور است. با این حال مقامات این کشور محدودیت های مسافرتی برای بیش از 10 شهر اعمال نموده اند، یعنی شهروندان پس از ورود و ترک این شهر ها به مجوز های ویژه عبور و مرور احتیاج دارند.
خبرگزاری فرانسه گزارشی منتشر نموده از اوضاع و احوال مناطقی از ایتالیا که کرونا در آن ها شیوع پیدا نموده، خیابان های خلوت، ایستگاه های مترو قطار خالی از جمعیت و مغازه های تعطیل. فقط داروخانه ها به دستور مقامات محلی باز مانده اند و به مردم سرویس می دهند و مشتریان هم خواهان ماسک و الکل و سفیدنماینده و انواع ضدعفونی نماینده ها هستند. تابلو های سطح شهر هم با نوشته هایی مردم را ترغیب به خواندن راه های مقابله و پیشگیری از کرونا می نمایند.
2. چین
در چین که کانون شیوع کرونا است از هفته ها پیش اقداماتی مثل کنترل مسافران در فرودگاه و مرز ها شروع شد. در ووهان، بازار ها و کسب و کار ها تعطیل شدند و در قدم بعدی شهر 11 میلیون نفری ووهان که چهل و دومین شهر عظیم دنیاست قرنطینه شد. به تدریج شهر های دیگری هم با مجموعاً 56 میلیون نفر جمعیت در شرایط قرنطینه قرار گرفتند. الان تا آخرین آمار رسمی در مجموع 76940 نفر در این کشور به کروناویروس مبتلا شدند که 2443 نفر هم جان خود را از دست دادند. در خصوص اقدامات کنترلی در چین، برخی شهروندان ایرانی این کشور در شبکه های اجتماعی با انتشار تصاویری، اطلاع رسانی کردند، از جمله اینکه در اتوبوس های شهری دوربینی برای کنترل لحظه ای شرایط راننده تعبیه شده و روی یک تابلو تعداد دفعاتی که اتوبوس ضدعفونی شد، ثبت می گردد.
در اطلاعیه ها از شهروندان خواستند میوه و سبزیجات را به مقدار بیشتری خرید نمایند تا مجبور نباشند برای خرید روزانه این اقلام از خانه خارج شوند. قیمت مایحتاج عمومی تثبیت شده و فروشگاه ها و مغازه ها تنها در صورتی اجازه پیدا می نمایند باز باشند که کاملاً ضدعفونی شده باشند. این قسمت خیلی جالب است که ساکنان مجتمع های مسکونی هم فقط با دریافت مجوز می توانند نهایتاً سه مرتبه در هفته از خانه خارج شوند (از هر خانه فقط یک نفر).
مسئولان هیئت مدیره ساختمان ها به افراد شاغل هم برای ورود و خروج مجوز روزانه صادر می نمایند. مسئول دفتر خبرگزاری ایرنا در پکن اخیراً در گفت وگویی شرح داده بسیاری از شرکت ها و سازمان ها در این کشور از مدت ها پیش جلسات خود را فقط به صورت آنلاین و اینترنتی برگزار می نمایند.
حتی وقتی شهروندی خرید اینترنتی می نماید هم ابتدا می گفتند مأمور پیک قبل از ورود به آپارتمان باید تست دمای بدن گرفته گردد و اگر دمای بدن او بالا نبود اجازه ورود به ساختمان پیدا می کرد و الان شرایط طوری شده که خرید ها فقط باید به مسئول شبکه بهداشت و درمان تحویل داده گردد و او هم با تجهیزات کامل از قبیل ماسک و دستکش بسته را از پیک دریافت می نماید و بعد به مشتری تحویل می دهد. تصاویری هم از بیمارستان پکن منتشر شده که نشان می دهد به بیماران بخش قرنطینه از طریق یک ربات سرویس داده می گردد تا کادر درمانی در خطر قرار نگیرند.
3. کره جنوبی
کره جنوبی از کشور هایی است که اخیراً به طور ناگهانی آمار مبتلایان به کروناویروس در آن بالا رفته و به تبع آن اقدامات بهداشتی هم در این کشور تشدید شده. در همین روز های اخیر 166 نفر آمار کره جنوبی بالا رفته و به 602 نفر رسیده که شش نفر هم جان خود را از دست دادند. کانال فرنگ نوشت به نقل از یک ایرانی مقیم بوسان نوشته که دولت کره جنوبی به صورت پیغامک و اینترنتی در حال ارسال پیغام های هشدارآمیز و آموزشی به شهروندان است. حتی به زبان های کره ای و انگلیسی به مردم ساکن بوسان اطلاع داده شده که افراد مبتلا به کرونا از چه راستا هایی و چه محله هایی و در چه ساعاتی تردد نموده اند. یعنی با نهایت شفافیت اطلاعات در اختیار مردم قرار می گیرد تا مردم اقدامات احتیاطی را خودشان هم انجام دهند.
شهردار سئول دستور داده که مراسم و جلسات کلیسای شینچونجی و دفاتر کلیسا در چهار ناحیه شهر باید تعطیل گردد. همینطور به دلیل رعایت بهداشت و ایمنی عمومی، برنامه های اعتراضی که قرار بوده در مرکز این شهر برگزار گردد هم ممنوع اعلام شد. نخست وزیر کره جنوبی یک نطق تلویزیونی انجام داده و مردم را از حضور در گردهمایی های عظیم مثل مراسم مذهبی منع نموده و گفته با هرگونه کارشکنی مثل احتکار ماسک به شدت برخورد خواهد شد. در این کشور برای انتقال بیماران مشکوک به کرونا، برانکارد ویژه ای استفاده می گردد که کاملاً بیمار در یک محفظه قرار می گیرد و تصاویر آن در رسانه های ایرانی هم منعکس شده. ضمن اینکه کنگره دنیای موبایل که قرار بود از امروز شروع گردد لغو شد و شرکت سامسونگ هم کارخانه خود را موقتاً تعطیل نموده است.
4. انگلیس
دولت انگلیس از هفته ها پیش اقدامات احتیاطی خود از قبیل قرنطینه موقت اتباع چینی که اخیراً به این کشور سفر نموده اند و همینطور لغو پرواز ها به این کشور را شروع کرد. وزارت بهداشت این کشور یک سایت اینترنتی مخصوص کرونا راه اندازی نموده که شهروندان این کشور به صورت آنلاین می توانند از آخرین اطلاعیه ها و شرایط این بیماری در دنیا و انگلیس مطلع شوند. در فرودگاه های انگلیس برای همه افرادی که از کشور های تحت تأثیر کرونا به این کشور سفر می نمایند کلاً کریدور جداگانه در نظر گرفته شده.
حضور مردم در هتل ها، رستوران ها، سالن های پذیرایی، پارک ها و گردشگاه ها به طور محسوس کمرنگ شده، نظام خدمات درمانی انگلیس اعلام نموده افرادی که به علت بیماری نمی توانند در محل کار خود حاضر شوند می توانند بعد از ارائه گواهی پزشکی، حقوق خود را از تأمین اجتماعی دریافت نمایند. با این اقدامات است که انگلیس توانسته تعداد افراد مبتلا به کرونا در این کشور را روی همان عدد 9 نگه دارد و تا الان هم همه این افراد زنده هستند.
- داروخانه های ایتالیا با دستور دولت باز هستند و به مردم سرویس می دهند
- برانکارد مخصوص برای حمل بیمار کرونا در کره جنوبی
- برگه مجوز خروج از خانه برای شهروندان چینی در قرنطینه
- فروشگاه های چین فقط در صورت ضدعفونی شدن اجازه باز کردن دارند