دسرها و شیرینی های معروف ایروان ، ارمنستان Yerevan
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، شیرینی های معروف ایروان
ایروان (Yerevan) ، مرکز و بزرگ ترین شهر جمهوری ارمنستان است و در امتداد رود هرازدان واقع شده است. ایروان مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی این کشور است. ایروان یکی از منطقه ها اصلی گردشگری در ارمنستان محسوب می گردد و این صنعت سال به سال در حال رشد و پیشرفت می باشد؛ این شهر با داشتن هتل ها، رستوران ها، بارها و کلوب های شبانه مدرن باعث جذب گردشگران از کشورهای مختلف شده است. این شهر که از امن ترین شهرهای جهان محسوب می گردد دارای کلوب های شبانه متعدد می باشد و سفری خوش را برای شما فراهم می نماید. یکی از برترین بخش های سفر امتحان کردن غذاها، دسرها و شیرینی های فرهنگی فرق دارد. فرهنگ غذایی ارمنستان بسیار متنوع است. بعلاوه دسرهای این کشور بسیار متنوع و خوشمزه هستند و شیرینی های منحصر به فرد و مخصوص خود را دارند. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با شیرینی های معروف ایروان بیشتر آشنا شوید.
گاتا (Gata)
گاتا یک کیک شیرین ارمنی است که طعم بسیار عالی ای دارد. این شیرینی در عروسی ها، عیدها و مناسبت های مختلف سرو می گردد. در ارمنستان گاتاهای مختلفی پخت می گردد که معروف ترین آن گاتای ارمنی است و از خمیر آرد، کره و قند تهیه می گردد.
باقلوای عسل ارمنی (Armenian Honey Baklava)
باقلوای عسل ارمنستان یکی از شیرینی های معروف این کشور است. این شیرینی در همه مراسم ها پیدا می گردد. این باقلوا بسیار خوشمزه است و شیرینی آن به قدری زیاد است که بیش از دو تیکه نمی توانید بخورید.
نازوک (Nazuk)
یکی از خوشمزه ترین شیرینی های ارمنستان، شیرینی ای به نام نازوک است. این شیرینی در اصل یک نان است که با آجیل و چاشنی های معطر مثل هل پر شده است. امتحان کردن این شیرینی خوشمزه را در ارمنستان از قلم نیاندازید.
سوجوک (sudjukh)
یکی از شیرینی های معروف و سنتی ارمنی سوجوک است. این شیرینی از مخلوط آرد، شکر، دارچین، گردو و … تهیه می گردد. سوجوک کمی شبیه چورچخلا گرجستان است اما به طرز متفاوتی تهیه می گردد. این شیرینی آنقدر معروف و مورد علاقه مردم ارمنستان است که در تمام نقاط شهر پیدا می گردد. علاوه بر خوشمزه بودن این شیرینی بسیار مفید هم می باشد.
آلانی (Alani)
یکی از محبوب ترین میوه های خشک آلانی نام دارد. که میوه اصلی آن هلو خشک شده است. این میوه با آجیل، عسل، دارچین و شکر ترکیب می گردد. گاهی به جای هلو از زردآلو یا انجیر هم استفاده می گردد. این شیرینی نه تنها بسیار خوشمزه است بلکه ظاهر بسیاز زیبایی هم دارد.
قاپاما (Ghapama)
قاپاما یک دسر ارمنی است که از کدو تنبل تهیه می گردد. درون کدو تنبل را پر از برنج، آجیل و میوه های خشک از قبیل سیب و آلو مینمایند. برای شیرین کردن آن از عسل استفاده می نمایند و موقع سرو روی آن کره ذوب شده می ریزند. این دسر معمولا در فصل پاییز تهیه می گردد.
میوه های خشک شده (Dried Fruits)
یکی از معروف ترین خوردنی های ارمنستان، میوه خشک است که در تمام مغازه ها و بازارها یافت می گردد. ارمنی ها میوه های خشک را از مرغوب ترین میوه ها تهیه و به روش سنتی خشک می نمایند به طوری که ویتامین آنها کاملا حفظ می گردد. میوه خشک یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در ارمنستان است.
مربای ارمنی (Armenian jam)
ارمنی ها تقریبا از هر چیزی که در کشورشان رشد می نماید مربا درست می نمایند. مثلا مربای زردآلو، آلو، انجیر، گردو و … از معروف ترین آنها هستند. مرباهای ارمنستان بسیار معروف است. در این مرباها از هل و دارچین استفاده می نمایند.
لواشک های میوه ای (Fruit lavash)
یکی از سنتی ترین تنقلات ارمنستان لواشک های میوه ای هستند. این لواشک ها از خشک کردن میوه های تازه ای چون آلو، گیلاس، زردآلو و … تهیه می شوند. اگر عاشق لواشک هستید حتما لواشک های ارمنستان را امتحان کنید و یا حتی به عنوان سوغات خریداری کنید.
منبع: تاپ تراول