طرز تهیه باسلوق شب یلدا (هندوانه ای و ژله ای)

به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، در شب چله خوراکی های خوشمزه ای از جمله آجیل، هندوانه، انار و … تهیه و مصرف می گردد. در این میان باسلوق شب یلدا شیرین کننده کام اعضای خانواده است. باسلوق یا راحت الحلقوم نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است که در این شهر ها فراوری می گردد.

طرز تهیه باسلوق شب یلدا (هندوانه ای و ژله ای)

در این مطلب ما به شما طرز تهیه باسلوق ژله ای و هندوانه ای شب یلدا را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه باسلوق هندوانه ای شب یلدا

مواد لازم
نشاسته گل1 پیمانه
شکر1 پیمانه
گلاب1 پیمانه
آب1 پیمانه
کره20 گرم
رنگ خوراکیسبز و قرمز
پودر نارگیل و شکلات چیپسیمقدار لازم

دستور تهیه

  • ابتدا باید نشاسته را داخل ظرفی بریزید و با آب مخلوط کنید؛ به صورتی که کاملا در آب حل گردد.
  • آن را در یک قابلمه نسوز روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید، چون سریع به غلظت می رسد.
  • سپس شکر و گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • آنقدر ادامه می دهید که مانند فرنی یا حلوا وسط قابلمه جمع گردد. (حدودا نیم ساعت طول می کشد.) کره را هم در این مرحله اضافه کنید.
  • بعد شعله را خاموش نموده و خمیر را به سه قسمت تقسیم می کنید. یکی از این قسمت ها بی رنگ است و دو خمیر باقی مانده را به رنگ سبز و رنگ قرمز درآورید.
  • دست هایتان را چرب نموده و خوب ورز داده تا رنگ بگیرد.
  • کف ظرفی پودر نارگیل ریخته و اول خمیر سبز را به قطر نیم سانت پهن نموده و بعد خمیر سفید را روی آن پهن کنید؛ در آخر خمیر قرمز راروی آن بریزید.
  • آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار داده و بعد بیرون آورده و برش بزنید.
  • در پایان باسلقوق های هندوانه ای را در پودر نارگیل بغلتانید و از شکلات چیپسی به جای تخمه ها بهره ببرید.

نکته: شما می توانید به جای رنگ سفید از خامه و به جای رنگ های خوراکی قرمز و سبز هم از آب لبو و آب اسفناج بهره ببرید.

همچنین ببینید: ویدیوی آموزشی تزیین هندوانه شب یلدا به شکل سبد

طرز تهیه باسلوق شب یلدا - ژله ای

مواد لازم
نشاسته گل1 پیمانه
آب سرد2 پیمانه
پودر ژله2 بسته (معمولا برای یلدا از انار استفاده می نمایند)
شکر1 پیمانه
روغن مایع1/4 پیمانه
گلاب (اختیاری)2 قاشق غذاخوری
پودر نارگیلبه میزان لازم

طرز تهیه

  • نشاسته را داخل کاسه ای بریزید و به آن 1 لیوان آب سرد اضافه کنید. 15 دقیقه بگذارید بماند، سپس هم بزنید تا نشاسته حل گردد.
  • 2 لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید.
  • محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا محلول نشاسته شفاف گردد؛ سپس حرارت را بسیار کم کنید.
  • پودر ژله را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا محلولی شفاف حاصل گردد.
  • در صورت تمایل 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب را به باسلوق اضافه کنید و اجازه دهید مجددا به غلظت مناسب برسد.
  • در آخر روغن مایع را به مواد بیافزایید و به خوبی مخلوط کنید تا باسلوق در وسط قابلمه جمع گردد.
  • یک قالب ساده بردارید و دیواره های آن را کمی چرب کنید و پودر نارگیل بپاشید. البته می توانید این کار با دست نیز انجام دهید. فقط حتما دستان خود را چرب کنید.
  • پس از غلتاندن باسلوق درون پودر نارگیل، باسلوق را به مدت 3 تا 6 ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • شما می توانید به جای گرد کردن باسلوق ها، از قالب های سیلیکونی کروی شکل بهره ببرید؛ یا باسلوق را به صورت تخته ای درون سینی بریزید و پس از خنک شدن برش بزنید.

نکته: در صورتی که تمایل به استفاده از ژله رنگی ندارید، می توانید از 2 قاشق غذا خوری پودر ژلاتین بهره ببرید.

سخن آخر

در این مطلب با طرز تهیه باسلوق شب یلدا به صورت هندوانه ای و ژله ای آشنا شدید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. شما می توانید از این دسر خوشمزه به عنوان عصرانه برای میهمانی ها بهره ببرید. همچنین می توانید باسلوق ژله ای را همراه با چایی نیز سرو کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

به شما پیشنهاد می کنیم ویدیوی آموزشی تزیین هندوانه شب یلدا را نیز در انگیزه مشاهده کنید و هندوانه شب یلدای خود را به صورتی شکیل سرو کنید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 6 آبان 1399 بروزرسانی: 6 آبان 1399 گردآورنده: shirgahnews.ir شناسه مطلب: 413

به "طرز تهیه باسلوق شب یلدا (هندوانه ای و ژله ای)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باسلوق شب یلدا (هندوانه ای و ژله ای)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید