طرز تهیه پیتزا با خمیر بربری در فر، مایکروفر و روی گاز
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، استفاده از خمیر نان بربری به عنوان پایه پیتزا، روشی خلاقانه و خوشمزه برای تهیه پیتزا در خانه است. این روش به شما امکان می دهد تا در زمانی کوتاه تر و با دردسر کمتری، پیتزای خانگی خوشمزه ای داشته باشید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پیتزا با خمیر آماده پیتزا را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه پیتزا با خمیر بربری در فر، مایکروفر و روی گاز آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا با خمیر بربری
- خمیر نان بربری آماده 500 گرم
- سس گوجه فرنگی به میزان لازم
- پنیر موزارلا رنده شده به میزان لازم
- مواد دلخواه برای روی پیتزا (کالباس، سوسیس، فلفل دلمه ای، پیاز، قارچ، زیتون) به میزان لازم
طرز تهیه پیتزا با خمیر بربری
1. اضافه کردن تخم مرغ به خمیر نان بربری
اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا با خمیر نان بربری این است به خمیر نان بربری خریداری شده تخم مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و ورز دهید. در نهایت هم به خمیر نیم ساعت استراحت دهید تا خوب آماده گردد.
نکته: می توانید به خمیر آماده بربری، تخم مرغ اضافه نکنید و آن را فقط کمی ورز دهید.
نکته: اگر دوست دارید خمیر بربری آماده خریداری نکنید، می توانید آن را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه نان بربری را در کتاب کاله مطالعه کنید تا با آماده کردن خمیر آن آشنا شوید.
2. پخت پیتزا با خمیر نان بربری
اکنون خمیر را در سینی مناسب فر پهن کنید. برای این کار ابتدا ظرف مورد نظر را با روغن خوب چرب کنید بعد کمی آرد بپاشید و در نهایت یک چانه از خمیر بردارید و کف سینی فر پهن کنید بعد آن را به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه بگذارید. بعد آن را از فر خارج کنید و سس را رویش بریزید و در نهایت هم مواد دلخواه (مانند کالباس، سوسیس، فلفل دلمه ای، پیاز، قارچ، زیتون) را به همراه پنیر موزارلا رنده شده روی خمیر بریزید و مجددا در فر بگذارید تا حداقل به مدت 15 دقیقه بپزد و پیتزای شما آماده گردد.
نکات تکمیلی برای تهیه پیتزا با خمیر بربری
تهیه و پخت پیتزا با خمیر نان بربری یک کار ساده است که کافی است نکات و فوت وفن های تهیه آن را بدانید.
طرز تهیه پیتزا با خمیر نان بربری در مایکروفر
روش تهیه پیتزا با خمیر نان بربری در مایکروفر دقیقا مثل طرز تهیه آن با فر است فقط زمان پخت آن کمتر است. پس بعد از این که پیتزا را آماده کردید، آن را به مدت 8-10 دقیقه در مایکروفر با حرارت بالا بپزید. زمان پخت ممکن است بسته به قدرت مایکروفر متفاوت باشد، بنابراین پیتزا را به طور مرتب چک کنید تا نسوزد.
برای اینکه نان بربری در مایکروفر خیلی خشک نگردد، می توانید قبل از پخت، کمی روی آن را با آب اسپری کنید.
طرز تهیه پیتزا با خمیر بربری روی گاز
برای تهیه پیتزا با خمیر بربری روی گاز ابتدا یک تابه چدنی یا نچسب را روی حرارت میانه گرم کنید بعد یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به تابه اضافه کنید و بعد که کمی گرم شد، خمیر نان بربری را به مدت 1 تا 2 دقیقه در تابه سرخ کنید تا کمی برشته گردد. در نهایت سس را همراه مواد دلخواه و بعد پنیر مدنظرتان روی خمیر بریزید و در تابه را ببندید و به مدت 5 تا 7 دقیقه صبر کنید تا پنیر ذوب شده و مواد گرم شوند. البته دقت کنید که لایه خمیری پیتزایتان را نازک بگیرید تا در این مدت زمان پیتزای شما آماده گردد.
استفاده از نان بربری آماده برای تهیه پیتزا
یکی از روش های دیگر تهیه پیتزا این است که به جای خمیر نان بربری، از نان بربری پخته بهره ببرید. دقت کنید که برای اینکه نان بربری در تابه خیلی خشک نگردد، می توانید قبل از سرخ کردن، کمی روی آن را با آب اسپری کنید.
استفاده از انواع پنیر برای تهیه پیتزا
می توانید از انواع مختلف پنیر برای تهیه این پیتزا بهره ببرید. انتخاب پنیر مناسب برای پیتزا می تواند طعم و بافت نهایی پیتزای شما را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد. در هنگام انتخاب پنیر برای پیتزا با خمیر نان بربری، باید به چند نکته توجه کنید:
- طعم: پنیرهای مختلف طعم های متفاوتی دارند. بعضی از پنیرها مانند موزارلا طعم ملایمی دارند، در حالی که بعضی دیگر مانند پنیر چدار طعم تندتری دارند. شما باید پنیری را انتخاب کنید که با ذائقه شما و سایر مواد پیتزا همخوانی داشته باشد.
- بافت: پنیرها بافت های متفاوتی نیز دارند. بعضی از پنیرها مانند موزارلا نرم و کشسان هستند، در حالی که بعضی دیگر مانند پنیر پارمزان سفت و خشک هستند. شما باید پنیری را انتخاب کنید که بافتی را که برای پیتزای خود می خواهید، ارائه دهد.
- قابلیت ذوب شدن: بعضی از پنیرها به خوبی ذوب می شوند، در حالی که بعضی دیگر ذوب شدنشان دشوارتر است. برای پیتزا، شما باید پنیری را انتخاب کنید که به خوبی ذوب گردد و یک لایه صاف و یکدست روی پیتزا ایجاد کند.
می توانید از مخلوطی از چند نوع پنیر برای پیتزای خود بهره ببرید.اگر در پی پیتزای کم چرب هستید، می توانید از پنیر کم چرب یا بدون چربی بهره ببرید.
استفاده از انواع خمیر برای تهیه پیتزا
انتخاب خمیر مناسب، کلید تهیه یک پیتزای بی نظیر است. از خمیر نازک و ترد نیویورکی گرفته تا خمیر ضخیم و نرم سیسیلی و خمیر سبک ناپل، هر نوع خمیر، بافت و طعمی منحصر به فرد به پیتزای شما می بخشد. خمیرهای آماده هم گزینه مناسبی برای افراد پر مشغله هستند اما برای تجربه یک پیتزای خانگی با طعم دلخواه، تهیه خمیر به صورت دستی و با استفاده از آردهای مختلف و مخمرهای متنوع، می تواند یک تجربه لذت بخش باشد که طرز تهیه خمیر پیتزا در منزل را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
اگر هم زمان کافی ندارید درست مثل طرز تهیه پیتزا با خمیر نان بربری می توانید خمیر نان های دیگر یا حتی نان های رایج مثل نان لواش را بهره ببرید. طرز تهیه پیتزا با نان لواش هم با جزییات و نکات مهم موجود است بنابراین اگر می خواهید خیلی سریع یک پیتزای خوشمزه داشته باشید حتما بهره ببرید.
البته استفاده از نان تست هم برای تهیه پیتزا یکی از دیگر روش های تهیه پیتزا بدون خمیر است. طرز تهیه پیتزا با نان تست را هم قبلا در کتاب کاله آورده ایم. کافی است به آن مراجعه کنید تا با یک سبک نو برای خود و عزیزان تان پیتزا تهیه کنید.
منبع: کتاب کاله