بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان

به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، طرز تهیه بریانی اصفهان

شاید نام غذاهای محلی اصفهان مثل قیمه ریزه را نشنیده باشید اما نام بریانی را بدون شک شنیده اید. که البته نام صحیح آن بریان یا بریون است که در شهر زیبای اصفهان جایگاه خاصی دارد. البته نام بریان در نقاط مختلف دنیا روی غذاهای مختلفی گذاشته شده ولی بریان یا بریانی اصفهان از گوشت گوسفند تهیه میشود که آبپز و سپس چرخ شده است.

بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان

این گوشت بعد از آن همراه با دارچین و نعنا در کفگیرهای مخصوص ریخته شده و روی آتش پخته میگردد. بریانی را معمولاً با جگر سفید پخته چرخ شده روی نان سنگک سرو میکنند. در شهر اصفهان رستوران های خاصی هستند که فقط بریان و آبگوشت آن را سرو میکنند و غذای دیگری ندارند، به همین علت هم به این رستوران ها بریانی گفته میگردد. به همین دلیل است که مردم شهرهای دیگر با مشاهده نام بریانی روی مغازه ها اغلب تصور میکنند که نام غذا بریانی است. بریان اصفهان به چرب بودن مشهور است. در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه بریانی اصفهان بیشتر آشنا شوید.

مواد لازم برای بریانی اصفهان

  • نمک و فلفل سیاه و نعنا به میزان لازم
  • گردو ، خلال پسته و بادام به میزان لازم
  • زعفران دم نموده 1 قاشق چای خوری
  • پودر دارچین 1 قاشق غذا خوری
  • پیاز 2 عدد
  • جگر سفید گوسفند 100 گرم
  • دنبه 50 گرم
  • گوشت سر دست گوسفند250 گرم

طرز تهیه

1 - گوشت گوسفند ، دنبه ، 1 عدد پیاز ، چند قاشق روغن مایع و 4 لیوان آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا گوشت بپزد و نرم گردد (پس از پخت میزانی آب گوشت ته قابلمه باقی بماند).

2 - جگر سفید را خرد کنید و با 2 لیوان آب ، 1 پیاز خرد شده ، چند قاشق روغن ، میزانی نمک و فلفل داخل قابلمه ای بریزید و با حرارت میانه بپزید ، پس از اینکه پخت و آب آن تمام شد کمی تفت دهید سپس چرخ کنید و کنار بگذارید.

3 - مخلوط گوشت گوسفند و دنبه را نیز پس از پخت چرخ کنید سپس با زعفران دم نموده ، میزانی نعنای خشک ، نمک و فلفل سیاه مخلوط و بار دیگر چرخ نمایید.

4 - مایه بریانی را با دست به شکل همبرگر شکل دهید و روی آن میزانی پودر دارچین ، خلال پسته یا بادام بگذارید و داخل قابلمه ای که چرب نموده اید قرار دهید تا کباب گردد سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز برشته و کبابی گردد.

5 - میزانی آب گوشت را روی نان بپاشید و بریانی را روی نان قرار دهید و با جگر سفید چرخ شده ، گردوی خرد شده ، جعفری و … تزیین و سرو کنید.

  • آلبالو پلو ، غذایی لذیذ و مجلسی + طرز تهیه
  • آش گوجه فرنگی از خوشمزه ترین آشهای ایرانی
  • آش اسفناج یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی
  • طرز تهیه کباب شیشلیک حرفه ای فقط با چند نکته !!
منبع: تاپ تراول
انتشار: 23 مهر 1403 بروزرسانی: 23 مهر 1403 گردآورنده: shirgahnews.ir شناسه مطلب: 1534

به "بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید