طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده، ساده و خوشمزه
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، همه آبگوشت اصیل را به ترکیب گوشت تکه ای با نخود و لوبیا می شناسند اما بعضی برای تهیه آبگوشت فوری، آن را با گوشت چرخ نموده تهیه می نمایند. این غذا به اشکال مختلف و با نام های مختلف در ایران رواج دارد اما در ادامه طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- پیاز 2 عدد
- لپه 1 پیمانه
- نخود (اختیاری) 1 پیمانه
- سیب زمینی 3 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- آب به اندازه لازم
طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده
1. تفت دادن پیاز و گوشت چرخ نموده
اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده این است که پیاز را خرد نموده و در قابلمه مناسب در روغن تفت دهید تا رنگش طلایی گردد بعد اندازهی زردچوبه به آن اضافه کنید و در نهایت گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
2. پخت آبگوشت با گوشت چرخ نموده
در این مرحله لپه یا نخود یا ترکیب هر دو را که از قبل چندین ساعت در آب خیسانده اید تا نفخ نداشته باشد، به ترکیب گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید بعد رب گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش کاملا خارج گردد در نهایت به اندازه لازم آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و حبوبات حداقل به مدت یک ساعت یا یک ساعت ونیم بپزند.
در نهایت سیب زمینی را با یک لیمو عمانی به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت حداقل به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر بپزد تا آماده گردد.
آب این آبگوشت را در ظرف جدا بریزید و بار یا همان باقی مواد را با گوشت کوب درست مثل گوشت کوبیده آبگوشت اصیل بکوبید و از آن لذت ببرید. نوش جان.
نکات تکمیلی طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده
پخت آبگوشت چه تهیه آبگوشت بزباش باشد چه تهیه آبگوشت با مرغ، هر کدام روش، نکات و فوت وفن های خود را دارد که خوب است به آن ها دقت کنید.
طرز تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده به شکل گوشت قلقلی
یکی از روش های تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده این است که گوشت را قلقلی کنید. برای تهیه، گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده مخلوط کنید و آب اضافه را بگیرید و با نمک، فلفل و ادویه مزه دار کنید و ورز دهید. این مخلوط را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
در نهایت گوشت را در دستتان قلقلی کنید و در ماهیتابه ای که کمی روغن در آن ریخته اید، قرار دهید تا از همه طرف سرخ گردد. بعد از آن لپه خیس خورده را به همراه پیاز بپزید و بعد در نیمه های پخت لپه، گوشت های قلقلی را اضافه کنید.
در خاتمه هم سیب زمینی را به همراه ربی که در اندازهی روغن تفت داده اید، به آبگوشت اضافه کنید و اجازه دهید مواد خوب بپزند. این غذای خوشمزه را می توانید همراه با نان میل کنید.
طرز تهیه آبگوشت قاتق گوشت
قاتق گوشت، غذای سنتی از کرمان است که شبیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده است. مواد اصلی این غذا نخود، پیاز، زیره، سیب زمینی، رب، ترخون و گوشت چرخ نموده هستند که باید در هاون بکوبید تا چسبندگی پیدا نمایند. طرز تهیه کامل قاتق گوشت را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
استفاده از حبوبات پخته و نیمه آماده برای تهیه آبگوشت فوری
در تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده که عده ای آن را با لپه و عده ای دیگر مثل آبگوشت اصیل با نخود و لوبیا تهیه می نمایند، می توانید اگر زمان کافی ندارید از حبوبات نیمه آماده یا کاملا آماده کنسروی بهره ببرید تا آبگوشت فوری شما زودتر آماده گردد.
انتخاب گوشت مناسب آبگوشت
برای تهیه آبگوشت با گوشت چرخ نموده درست مثل طرز تهیه آبگوشت می توانید از گوشت گوساله، گوسفندی یا مخلوط هر دو بهره ببرید اما اگر در پی طعمی قوی تر هستید، از گوشت گوسفندی بهره ببرید و برای طعمی ملایم تر، از گوشت گوساله بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله