طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده، مرحله به مرحله و تصویری
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، نخود پلو یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که ترکیب برنج با نخود فرنگی و گوشت چرخ نموده، آن را به گزینه ای کامل و سیرکننده برای ناهار یا شام تبدیل نموده است. این غذا علاوه بر طعم دلپذیر، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و ویتامین های گروه B به شمار می رود. در این مطلب، طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده را مرحله به مرحله همراه با نکات کلیدی آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه نخود پلو با گوشت
- برنج 3 پیمانه
- نخود فرنگی تازه یا یخ زده 1 پیمانه
- گوشت چرخ نموده 300 گرم
- پیاز میانه 2 عدد
- زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- روغن مایع یا کره 4 قاشق غذاخوری
- دارچین و هل به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- شوید (اختیاری) به میزان لازم
طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده
مرحله اول: آماده سازی گوشت چرخ نموده
در ابتدا، یکی پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. گوشت چرخ نموده را به همراه پیاز خرد شده و میزانی زردچوبه، در قابلمه ای با کمی روغن تفت دهید. هنگامی که رنگ گوشت تغییر کرد، سه لیوان آب اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا گوشت کامل بپزد. در صورت تمایل می توانید در 30 دقیقه سرانجامی، میزانی زعفران دم نموده و یک قاشق رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری داشته باشد. از دیگر غذاها با گوشت چرخ نموده می توان به ماش پلو با گوشت چرخ نموده اشاره داشت.
نکته: از گوشت تکه ای گوسفند یا گوشت قلقلی هم می توانید بهره ببرید.
مرحله دوم: پخت نخود فرنگی
در قابلمه ای جداگانه، نخود فرنگی ها را با یک لیوان آب، کمی نمک و شوید روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شوند. نخود فرنگی تازه حدود 10 تا 15 دقیقه و نخود فرنگی یخ زده کمی کمتر زمان احتیاج دارد. پس از پخت، نخودها را آبکش نموده و کنار بگذارید. در صورت عدم علاقه به گوشت چرخ نموده می توانید نخود پلو با مرغ را امتحان کنید.
مرحله سوم: پخت برنج
برنج را از یک ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. سپس در قابلمه ای بزرگ آب جوش آورده و برنج را به آن اضافه کنید. پس از گذشت هفت تا 10 دقیقه که دانه های برنج نرم اما مغز آن ها کمی سفت بود، برنج را آبکش کنید. در این مرحله، نخود فرنگی نیم پز و شوید را با برنج آبکش شده در همان قابلمه مخلوط کنید. پیشنهاد ما به استانبولی پلو با نخودفرنگی است.
مرحله چهارم: ته دیگ و لایه بندی مواد
در ته قابلمه کمی روغن بریزید و برای ته دیگ از نان یا سیب زمینی حلقه شده بهره ببرید. حال یک لایه از مخلوط برنج و نخود فرنگی بریزید و روی آن میزانی از گوشت پخته شده قرار دهید. این مراحل را تا تمام شدن مایه نخود پلو ادامه دهید. در سرانجام، برنج را به شکل مخروطی جمع کنید و زعفران دم نموده را روی آن بریزید.
مرحله پنجم: دم کردن نخود پلو
قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا بخار در آن جمع گردد. حرارت را کم نموده و دم کنی بگذارید. اجازه دهید نخود پلو حدود 45 دقیقه تا یک ساعت به آرامی دم بکشد. می توانید در این مرحله، کمی کره یا روغن زعفرانی روی برنج بریزید تا خوش عطرتر گردد.
مرحله ششم: سرو و تزئین غذا
بعد از دم کشیدن غذا، برنج را با کفگیر آرام از قابلمه بردارید تا دانه های آن له نگردد. گوشت را همراه با برنج در ظرفی بزرگ بریزید و روی آن را با میزانی نخود فرنگی و زرشک تفت داده شده تزئین کنید. این غذا را می توانید با سالاد شیرازی یا ماست چکیده سرو کنید.
نکات تکمیلی تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده
نخود پلو با گوشت با رعایت چند نکته ساده، می تواند طعمی بی نقص داشته باشد. در ادامه، با تمرکز بر تنوع روش های پخت نخود پلو و استفاده از مواد جایگزین، نکاتی را مطرح می کنیم که به شما در داشتن تجربه ای بهتر یاری خواهد نمود.
دستور تهیه نخود پلو با مرغ
در طرز تهیه نخود پلو با مرغ، به جای گوشت چرخنموده از مرغ بدون استخوان استفاده می گردد. مرغ را به صورت تکه ای یا ریش ریش شده با پیاز و ادویه تفت دهید و لا به لای برنج و نخود قرار دهید. زمان پخت کمتر و طعم ملایم تری دارد و برای افرادی با رژیم، سبک تر و مناسب تر است. طرز تهیه پلو یونانی را می توانید در خبرنگاران بخوانید و یک غذای بین المللی درست کنید.
طرز تهیه نخود پلو بدون گوشت
در صورت پرهیز از مصرف گوشت، می توانید نخود پلو را بدون گوشت تهیه کنید. کافی است برنج را با نخود فرنگی، زعفران و میزان کمی قارچ یا سویا مخلوط کنید. این نسخه از نخود پلو بدون گوشت، یک وعده گیاهی خوش طعم و مغذی است. طرز تهیه آلبالو پلو را در خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه نخود پلو به سبک شیرازی
در روش شیرازی، نخود پلو کمی متفاوت پخته می گردد. در این روش، از کمی شکر برای متمایل شدن غذا به شیرینی ملایم استفاده می گردد. از سویی دیگر زرشک و خلال پسته برای تزئین روی برنج استفاده می گردد. این سبک از نخودپلو هم می تواند گزینه مناسبی برای میهمانی های رسمی باشد.
اهمیت استفاده از شوید در تهیه نخود پلو
یکی از افزودنی های محبوب در بعضی دستورها، شوید خشک یا تازه است. افزودن شوید به برنج در مرحله ترکیب با نخود، باعث ایجاد عطر خاص و طعم متفاوت می گردد. در فصل بهار می توانید نخود پلو با شوید را برای خود درست کنید. پیشنهاد ما طرز تهیه دمپختک شوید با مرغ است که می توانید در خبرنگاران بخوانید.
انتخاب مناسب بین نخود سبز و نخود آبگوشتی
بعضی افراد به اشتباه از نخود آبگوشتی در پخت نخود پلو استفاده می نمایند. این نخود احتیاج به زمان پخت طولانی تری دارد و بافت متفاوتی دارد. طرز تهیه نخود پلو با نخود سبز یا همان نخود فرنگی، روش اصلی این غذا است که باعث نرمی، رنگ زیبا و هضم بهتر می گردد. طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی را در خبرنگاران می توانید بخوانید و بیشتر با این غذا آشنا شوید.
سس برای طعمی مجذوب کننده تر نخود پلو با گوشت چرخ نموده
اگر مایل به افزودن طعم خاص تری هستید، می توانید سس مخصوص تهیه کنید. ترکیب ماست، سیر رنده شده و کمی زعفران یا حتی رب انار، یک سس دلچسب برای کنار این غذا خواهد بود. این کار ظاهر و طعم نخود پلو را متفاوت می نماید.
منبع: کتاب کاله