طرز تهیه ته چین کشمش و لپه سمنانی؛ خوشمزه و خاص
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، ته چین کشمش و لپه غذایی خوشمزه مخصوص استان سمنان است. همان طور که از اسم این غذا پیداست این غذا بر پایه کشمش، برنج و لپه است.
با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
البته در این غذا سینه مرغ هم وجود دارد. مطابق با دستور پخت ته چین های دیگر در این ته چین هم ماست چکیده، زعفران و تخم مرغ وجود دارد. نکته جالبی که باید به آن توجه کنید این است که ماست چکیده بکار رفته در این غذا حتما باید ترش باشد. برنج این غذا می تواند مطابق با سلیقه شما به صورت آبکش یا دمی باشد.
حتما دقت کنید که لپه ها به خوبی پخته و مغز پخت شوند. ترکیب لپه و کشمش در کنار سینه مرغ و زعفران و ماست چکیده ترش طعم دلپذیری ایجاد می نماید. حتما دقت کنید که در مرحله اول برنج باید زنده برداشته گردد تا در مرحله پخت ته چین شل نگردد. مخلوط برنج، ماست، تخم مرغ و زعفران را کف قابلمه ریخته و سپس تمام مواد آماده شده را روی برنج بریزید و به خوبی با قاشق فشار دهید تا یکدست گردد. اجازه دهید ته چین با حرارت ملایم دم بکشد. این غذا به دلیل دارا بودن کشمش طعم شیرین دارد و از این جهت برای بچه ها بسیار خوشایند است.
کشمش خواص مفید فراوانی دارد از جمله آن ها این است که به کاهش فشار خون یاری می نماید و از سلامت قلب محافظت می نماید. کشمش نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد. کشمش بدلیل دارا بودن خواص مفید فراوانی که دارد می تواند در رژیم غذایی روزانه شما گنجانده گردد. علاوه بر آنکه مصرف کشمش انرژی زا است همچنین مقادیر بالایی از پتاسیم، آهن، فیبر و دیگر مواد مغذی را دارا است.
علاوه بر تمامی موارد گفته شده مصرف کشمش به سلامت دهان و دندان یاری می نماید و جالب است بدانید که در برطرف پوسیدگی دندان هم بی تاثیر نیست. از انواع دیگر پلو می توان به: ته چین با گوشت، ته چین هویج، کدو پلو و بت ماهی سورین (برنج ماهی شور) اشاره نمود.
مواد لازم
سینه مرغ: 800 گرم
برنج: 3 پیمانه
کشمش پلویی: یک دوم پیمانه
تخم مرغ: 2 تا 3 عدد
لپه: یک دوم پیمانه
ماست چکیده ترش: 300 گرم
پیاز: 1 عدد
روغن: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
پیاز: 1 عدد
فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را شسته و بخیسانید.
آن را در آب جوش ریخته یا بصورت کته یا آبکش دم کنید.
لپه را شسته و داخل آب و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
روغن را حرارت قرار داده و پیاز خلال شده و سینه مرغ را بخوبی در آن تفت دهید.
نمک و فلفل و زعفران را اضافه کنید.
کمی آب روی مواد بریزید تا خوب پخته شوند.
پس از پختن مرغ آن را ریش ریش نموده و کنار بگذارید.
کشمش پلویی را کمی بخیسانید و سپس در روغن تفت دهید.
در کاسه جداگانه تخم مرغ ها را با چنگال هم زده تا باز شوند.
سپس کمی روغن، زعفران دم نموده و ماست چکیده را اضافه نمایید.
برنج را با آن مخلوط کنید.
کشمش و سایر مواد را با هم روی برنج بریزید و با قاشق فشار دهید.
بگذارید ته چین دم بکشد.
غذا آماده سرو است.
منبع: گردشبان