لذت طعم های نو با استفاده از انواع روغن و رب

به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، روغن و رب جزء اقلام ضروری برای آشپزی محسوب می شوند. روغن ها انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها در آشپزی بیشتر استفاده می شوند. رب نیز فقط شامل رب گوجه فرنگی نمی گردد. در این مطلب از خبرنگاران قصد داریم به انواع روغن و رب بپردازیم و به اختصار کاربرد هر کدام را نیز توضیح دهیم.

لذت طعم های نو با استفاده از انواع روغن و رب

انواع روغن

همانطور که اشاره شد روغن ها انواع زیادی دارند. اینکه روغن از چه ماده ای گرفته می گردد، در خواص و کاربردهای آن نقش اساسی دارد. در ادامه به انواع روغن های خوراکی می پردازیم. خیلی از این روغن ها می توانند جای روغن های مضر هنگام آشپزی را بگیرند.

امروزه توجه خیلی از افراد به سمت سالم زیستی و استفاده از مواد غذایی سالم رفته است. بنابراین بهتر است در توصیف انواع روغن و رب، با قیمت روغن مایع هم آشنا شوید.

روغن آفتابگردان

در میان انواع روغن و رب، روغن آفتاب گردان بیشترین استفاده را در پخت و پز دارد. روغن آفتاب گردان به عنوان روغن پخت و پز نیز شناخته می گردد. گل آفتاب گردان یک گیاه بومی آمریکایی است که روغن آن از دانه های آفتاب گردان گرفته می گردد. این روغن به علت خواص زیادی که دارد، در محصولات آرایشی نیز کاربرد زیادی دارد. از فواید این روغن می توان به داشتن اسید لینولئیک، اسید پالمتیک و ویتامین های A، D و E اشاره نمود.

روغن بادام

روغن بادام یکی از پرخاصیت ترین روغن های گیاهی است که در دسته انواع روغن و رب پرکاربرد قرار گرفته است. این روغن از بادام خام گرفته می گردد. این روغن سرشار از مواد معدنی و ویتامین است. یکی از مهم ترین کاربردهای روغن بادام برای کاهش وزن است. با این حال از مواد مغذی بی نظیر این روغن می توان به پتاسیم، روی، ویتامین E، پروتئین اشاره نمود. این روغن علائم پیری را کاهش می دهد. از این روغن می توان به عنوان کرم دست و پا نیز استفاده کرد. بعلاوه باید بدانید که روغن بادام شوره سر را نیز برطرف می نماید.

روغن کانولا

روغن کانولا یکی دیگر از روغن های پراستفاده در آشپزی است که در گروه روغن و رب پر مصرف واقع شده است. این روغن از دانه های گیاه کانولا گرفته می گردد. این روغن هم مصرف خوراکی داشته و هم می توان از آن برای استعمال خارجی نیز استفاده کرد. باید بدانید که از روغن کانولا به عنوان سالم ترین روغن برای پخت و پز یاد می گردد. روغن کانولا کلسترول خون را کاهش می دهد و بعلاوه با ایجاد جوش و علائم پیری نیز مقابله خواهد نمود. این روغن خواص بسیار زیاد دیگری از جمله کاهش ریزش مو نیز دارد.

روغن سویا

روغن سویا به عنوان یکی از انواع مهم روغن و رب، در خارج از ایران بسیار پرطرفدار است. این روغن همانطور که مشخص است از سویا گرفته می گردد و برای آشپزی استفاده می گردد. روغن سویا سرشار از امگا 3 است. این روغن مانع جذب کلسترول می گردد، علائم آلزایمز و پیری را کاهش می دهد، از سرطان جلوگیری نموده و بعلاوه خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

روغن زیتون

روغن زیتون یکی دیگر از روغن های پراستفاده در آشپزی است. از این روغن معمولاً در راستای حفظ رژیم غذایی و کاهش کالری مواد غذایی طبخ شده، استفاده می گردد. روغن زیتون خواص بسیار زیادی دارد. در واقع زیتون هر خاصیتی که دارد به روغن آن نیز منتقل می گردد. از این روغن برای انواع سالادها نیز استفاده می گردد.

روغن زیتون علاوه بر مصرف خوراکی برای استعمال خارجی نیز مصرف می گردد. از خواص این روغن می توان به برطرف مسائل گوارشی، جلوگیری از سکته قلبی، تقویت حافظه و درمان افسردگی اشاره نمود.

انواع رب

همانطور که در ابتدا اشاره شد، انواع روغن و رب پر مصرف داریم. اما احتمالاً پرمصرف ترین رب برای آشپزی، رب گوجه فرنگی باشد. رب یکی از محبوب ترین جاشنی های ایرانی محسوب می گردد. در بیشتر غذاهای ایرانی از رب استفاده می گردد. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع رب و کاربرد آنها بپردازیم. با ما همراه باشید.

رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی بیشترین استفاده را در آشپزی ایرانی ها دارد. رب گوجه به وسیله برندهای مختلفی فراوری و وارد بازار می گردد. بعضی از افراد نیز ترجیح می دهند خودشان در خانه رب را آماده نمایند. طرز تهیه رب گوجه فرنگی نیز پیچیدگی خاصی ندارد و تنها باید زمانی را برای درست کردن آن اختصاص دهید.

این رب که یک چاشنی محبوب محسوب می گردد علاوه بر طعم خوبی که دارد، خواص بسیاری نیز داشته که این خواص را به غذا منتقل خواهد نمود. بعلاوه در دستور پخت بیشتر غذاهای ایرانی دیده می گردد.

رب انار

رب انار یکی دیگر از رب های محبوب ایرانی است که برای ترش کردن غذا به آن اضافه می گردد. این رب همانطور که مشخص است از انار تهیه می گردد و طعم ترش و شیرینی دارد. رب انار دارای خواص بسیار زیادی نیز هست و رنگ آن از رب گوجه فرنگی تیره تر و بافت آن نیز فرق دارد. رب انار حالت شیره ای و غلیظ دارد. رب انار علاوه بر آنچه گفته شد نیز نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. انار به عنوان یک ماده غذایی خون ساز شناخته می گردد و برای درمان کم خونی نیز مفید است.

رب نارنج

نارنج معمولاً به عنوان یک طعم دهنده روی غذا استفاده می گردد. اما باید بدانید که در بعضی نقاط ایران رب نارنج نیز تهیه می گردد. این رب به هضم غذا یاری بسیاری نموده و باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد. رب نارنج به عنوان چاشنی غذاهای ترش مزه همچون خورش اسفناج استفاده می گردد.

رب لیمو عمانی

رب لیمو عمانی کمتر از سایر رب ها شناخته شده است. این رب نیز به عنوان چاشنی به غذاها اضافه می گردد و علاوه بر طعم دهندگی فوق العاده ای که دارد دارای خواص زیادی نیز هست. رب لیمو عمانی سرشار از ویتامین ث بوده و به تنظیم چربی و فشار خون یاری می نماید.

جمع بندی

همانطور که خواندید روغن و رب انواع زیادی دارند. روغن های سالم مانند روغن کانولا می تواند جایگزین روغن های مضر سرخ کردنی گردد. بعلاوه رب های زیادی وجود دارد که می توانید برای طعم دار کردن غذای خود و لذت بردن از یک طعم تازه تهیه کنید. شما می توانید انواع این مواد غذایی و چاشنی های خوشمزه را از فروشگاه خبرنگاران تهیه نموده و در زمان کوتاه در منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 9 مرداد 1404 بروزرسانی: 11 مرداد 1404 گردآورنده: shirgahnews.ir شناسه مطلب: 1629

به "لذت طعم های نو با استفاده از انواع روغن و رب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لذت طعم های نو با استفاده از انواع روغن و رب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید