لذیذترین شیر برنج مجلسی با خامه ، خامه قنادی بهتره یا خامه صبحانه؟

به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، شیر برنج مجلسی با خامه یکی از نسخه های شیربرنج رستورانی است. شیر برنج، آش شیر یا شیربا یکی از محبوب ترین و از انواع و است که مانند هم به عنوان مقوی و کامل یا میان وعده سرو می گردد. همان طور که از اسمش پیدا است، شیر برنج از ترکیب شیر و برنج یعنی دو ماده غذایی خوشمزه و در دسترس با چاشنی ها و طعم دهنده های مختلف درست می گردد. اگر شما هم از هواداران غذاها و دسرهای سنتی هستید، با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه شیر برنج مجلسی خامه ای را به شما آموزش دهیم.

لذیذترین شیر برنج مجلسی با خامه ، خامه قنادی بهتره یا خامه صبحانه؟

طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه در یک نگاه

برای تهیه شیر برنج مجلسی با خامه، ابتدا برنج خیس خورده را همراه با دو برابر حجم آن آب و مقدار کمی نمک روی حرارت بگذارید تا برنج کاملا بپزد و آب آن بخار گردد. سپس، شکر را به برنج نرم و له شده اضافه کنید. این ترکیب را به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. پس از آن که شکر کاملا حل شد، شیر را نیز به قابلمه اضافه کنید و همزمان مواد را هم بزنید. پس از جوشیدن شیر، حرارت را ملایم کنید و هم زدن مواد را ادامه دهید؛ چون شیر برنج خیلی زود ته می گیرد. بعد از آن که شیر برنج غلیظ شد، وقت آن است که کره، پودر هل و گلاب را به قابلمه اضافه کنید تا برای چند دقیقه همراه با باقی مواد بپزند و طعم آن ها به خورد شیر و برنج برود. سپس، حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید شیر برنج شما از حرارت بیفتد. پس از آن ، خامه را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا خامه و شیر برنج کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. در آخر، شیر برنج مجلسی با خامه را در ظرف سرو بریزید و با پودر دارچین، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.

برای مطالعه جزییات، مراحل طرز تهیه و مواد لازم برای درست کردن شیربرنج خامه ای ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیر برنج مجلسی با خامه (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
برنج (نیم دانه یا ایرانی)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر (پرچرب)4 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
خامه صبحانهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب2 قاشق غذاخوری
پودر هل1/4 قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
کره (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادامبرای تزیین شیر برنج خامه ای
گل محمدی خشک و پودر دارچینبرای تزیین شیر برنج خامه ای

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت شیر برنج با خامه: 90 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه

در طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه مثل به دلخواه می توانید از خامه صبحانه یا خامه قنادی بهره ببرید. فقط یادتان باشد، خامه قنادی کاملا شیرین است. بنابراین، اگر شیر برنج را با خامه قنادی درست می کنید باید شکر را از دستور پخت حذف کنید.

مرحله اول: برنج را بخیسانید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه، برنج ایرانی یا نیم دانه را از شب قبل به خوبی بشویید تا آب برنج زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را با مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا حدود 8 الی 12 ساعت خیس بخورد. با انجام این کار، برنج در طول پخت کاملا له می گردد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج ایرانی و نیم دانه می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: برنج را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه شیر برنج با خامه صبحانه، یک لیوان برنج خیس خورده را با 2 لیوان آب و نوک قاشق چای خوری نمک در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد.

توجه داشته باشید، همواره مقدار آب باید دو برابر برنج باشد. به این ترتیب، برنج کاملا در آب پخته و نرم می گردد. پس از جوشیدن آب، حرارت را ملایم کنید و حدود 45 دقیقه الی یک ساعت منتظر بمانید تا آب برنج کاملا جذب گردد. در این مدت، برنج را چندین بار هم بزنید تا ته نگیرد.

برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: شکر را اضافه کنید

پس از کشیده شدن آب قابلمه و نرم شدن برنج، در این مرحله باید شکر را به قابلمه حاوی برنج پخته شده اضافه کنید. مواد داخل قابلمه را روی حرارت ملایم به طور مداوم هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. توجه داشته باشید، شکر را تا قبل از پخت کامل برنج اضافه نکنید چون باعث دیر پختن و سفت شدن برنج می گردد.

برای خرید شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: شیر را اضافه کنید

حالا، شیر را نیز به قابلمه حاوی برنج و شکر اضافه کنید و همزمان این مواد را هم بزنید. برای مدت کوتاهی حرارت را زیاد کنید تا شیر بجوشد. پس از جوشیدن شیر، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید شیر برنج برای 30 الی 60 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

در طول این مدت، به طور مداوم شیر برنج را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت مناسب برسد. یادتان باشد، شیربرنج خیلی سریع ته می گیرد.

برای خرید شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: کره را اضافه کنید

پس از گذشت این مدت و بعد از آن که شیر برنج غلیظ شد، نوبت اضافه کردن کره است. بنابراین، کره را نیز در قابلمه حاوی شیر برنج بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. توجه داشته باشید، افزودن کره به شیر برنج با خامه کاملا اختیاری است. بنابراین، به دلخواه می توانید این مرحله را حذف کنید. اما یادتان باشد، کره بافت شیر برنج خامه ای را بسیار لطیف می نماید.

برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: گلاب و پودر هل را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه شیر برنج با خامه و کره، وقت آن است که گلاب و پودر هل را نیز داخل قابلمه بریزید و محتویات قابلمه را دوباره هم بزنید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا پخت شیر برنج روی حرارت ملایم ادامه پیدا کند و طعم گلاب و هل به خورد باقی مواد برود. سپس، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شیر برنج خوشمزه شما از حرارت بیفتد.

برای خرید گلاب و هل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: خامه را به شیربرنج اضافه کنید

پس از آن که شیر برنج از حرارت افتاد و کمی خنک تر شد، خامه صبحانه را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید تا خامه و شیر برنج کاملا ترکیب شوند.

برای خرید خامه صبحانه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: شیر برنج مجلسی با خامه را سرو کنید

پس از افزودن خامه و ترکیب کردن همه مواد، شیر برنج مجلسی با خامه را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پودر دارچین، گل محمدی، خلال بادام () و خلال پسته () تزیین کنید.

در صورت تمایل، برای خرید پودر دارچین، گل محمدی، خلال پسته و خلال بادام می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیر برنج مجلسی با خامه

  • در طرز تهیه شیر برنج با خامه هم درست مانند و طرز تهیه شیر برنج نذری و طرز تهیه شیر برنج ساده می توانید از برنج ایرانی خوش عطر به جای برنج نیم دانه بهره ببرید.
  • برای تهیه شیر برنج با خامه به دلخواه می توانید از خامه صبحانه یا خامه قنادی بهره ببرید.
  • در طرز تهیه شیر برنج با خامه صبحانه می توانید مقدار شکر را بسته به ذائقه، بیشتر یا کمتر کنید.
  • در طرز تهیه شیر برنج با خامه قنادی بهتر است شکر را حذف کنید. دلیلش هم این است که خامه قنادی به مقدار کافی شیرین است.
  • مراقب باشید، شکر را فقط زمانی می توانید به قابلمه اضافه کنید که از پخت کامل برنج مطمئن شده باشید. در غیر این صورت، برنج سفت و چغر می گردد.
  • در طرز تهیه شیر برنج ساده با خامه می توانید شکر را از دستور پخت حذف نموده و در هنگام سرو، شیر برنج را با عسل یا با شیره انگور یا شیره خرما یا حتی با انواع مربا و مارمالاد میل کنید.
  • اضافه کردن کره به شیر برنج کاملا اختیاری است. بنابراین، به دلخواه می توانید کره را از این دستور پخت حذف کنید. با این حال، خوب است بدانید افزودن مقداری کره به شیر برنج موجب لطیف تر شدن بافت آن می گردد.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری زعفران دم نموده را نیز به ترکیبات شیر برنج با خامه اضافه کنید تا خوش عطرتر و خوشمزه تر گردد.
  • اگر شیر برنج خیلی غلیظ شد، می توایند مقدار کمی شیر به آن اضافه کنید.
  • اگر می خواهید بافت شیر برنج شما کرمی تر گردد می توانید مقدار خامه بیشتری را به آن اضافه کنید.
  • طرز تهیه شیر برنج با وانیل عینا مانند دستور بالا است. با این تفاوت که به جای گلاب و پودر هل باید کمی عصاره یا پودر وانیل را به شیر برنج اضافه کنید. ضمناً، شما می توانید شیر برنج با وانیل را به دلخواه با خامه و کره یا بدون خامه و کره درست کنید.
  • طرز تهیه شیر برنج با خامه برای دو نفر درست مانند طرز تهیه شیر برنج برای 4 نفر است؛ با این تفاوت که باید مقدار مواد اولیه را نصف کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیر برنج مجلسی با خامه

آیا می توانیم شیر برنج مجلسی با خامه قنادی درست کنیم؟

بله. در صورت تمایل، شما می توانید در دستور بالا خامه قنادی را جایگزین خامه صبحانه کنید. در این صورت، باید دو نکته را در نظر داشته باشید. اول این که چربی خامه قنادی به مراتب کمتر از خامه صبحانه است. بنابراین، برای داشتن بافت کرمی و لطیف پیشنهاد می کنیم حتما کره را به شیر برنج اضافه کنید. نکته دوم هم این است که خامه قنادی حسابی شیرین است؛ بنابراین، در طرز تهیه شیر برنج با خامه قنادی دیگر احتیاجی به افزودن شکر نخواهید داشت.

چرا شیر برنج ترک می خورد؟

در طرز تهیه شیر برنج، اگر مقدار آب مورد استفاده برای پخت برنج کم باشد، شیر برنج ترک می خورد. ضمناً، اگر شیر برنج را روی حرارت زیاد بپزید هم پس از پخت و بعد از خنک شدن، ترک خواهد خورد. پس، توصیه می کنیم مقدار آب را حداقل دو برابر برنج در نظر بگیرید و شیر برنج را در تمامی مراحل روی حرارت ملایم بپزید. در هر صورت، اگر شیر برنج باز هم ترک خورد، آن را دوباره گرم کنید و مقداری کره یا خامه و کمی شیر به آن اضافه کنید.

چرا شیر برنج آب میندازه؟

آب انداختن شیر برنج، نشانه خرابی یا اشتباه در مراحل پخت آن نیست. اگر شیر برنج را در کاسه بریزید و بعد از این که سرد شد، داخل آن ملاقه یا قاشق بزنید، آب می اندازد. پس شیر برنج را تا داغ است در ظرف های سرو و برای جلوگیری از آب انداختن، پس از آن که به دمای محیط رسید در یخچال بگذارید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 اسفند 1403 بروزرسانی: 19 اسفند 1403 گردآورنده: shirgahnews.ir شناسه مطلب: 1607

به "لذیذترین شیر برنج مجلسی با خامه ، خامه قنادی بهتره یا خامه صبحانه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لذیذترین شیر برنج مجلسی با خامه ، خامه قنادی بهتره یا خامه صبحانه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید