چکدرمه با مرغ، پلوی مخلوط خوشمزه ترکمنی
به گزارش پایگاه خبری شیرگاه نیوز، ایران ما شهرها و روستاهای زیادی دارد که هر کدام از آن ها غذاهای زیاد و مختلفی دارند. چکدرمه یک غذای خوشمزه ترکمنی است که خیلی راحت تهیه می گردد.
چکدرمه با مرغ یکی از پلو های بسیار ساده و اصیل ایرانی است که بیشتر در بین ترکمن ها مرسوم است. روش تهیه چکدرمه با مرغ بسیار آسان است و به علت استفاده از مرغ زمان پخت کمتری برای تهیه آن ضروری است. شما می توانید این پلو را برای شام یا ناهار به راحتی سرو کنید. چکدرمه با مرغ را می توانید به دلخواه با ران یا سینه مرغ تهیه کنید و این کاملا سلیقه ای است. اگر دوست دارید یک غذای نو و خوش طعم را تهیه کنید با خبرنگاران همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه چکدرمه با مرغ
- پیاز بزرگ 1 عدد
- مرغ 3 تکه
- برنج 3 پیمانه
- پوره گوجه فرنگی 1 پیمانه
- رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
- روغن و زعفران به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی به میزان لازم
طرز تهیه چکدرمه با مرغ
مرحله اول
ابتدا برنج را با کمی نمک و آب خیس کنید، چون قرار است برنج به صورت کته گذاشته گردد، پس بهتر است نمک را زیاد نریزید. به مرغ ها کمی نمک و زردچوبه و زعفران بزنید. داخل یک تابه کمی روغن بریزید و مرغ ها را داخل تابه خوب سرخ کنید تا طلایی گردد و تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و نگینی یا رنده ریز بزنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک گردد. سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد. چند عدد گوجه را رنده ریز بزنید یا پوره و به رب اضافه کنید و تف دهید تا رنگ بگیرید و خوش رنگ گردد.
مرحله سوم
در ادامه مرغ ها را به همراه ادویه های گفته شده و کمی نمک اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند گردد. سپس حدود 1 لیتر آب جوش به مواد اضافه کنید و با حرارت بالا بگذارید تا به جوش بیاید و در قابلمه را ببندید و بگذارید تا مرغ کاملا بپزد.
مرحله چهارم
بعد از پخت مرغ آب اضافی برنج را دور بریزید و برنج را به مرغ در حال پخت اضافه کنید، به طوری که یک سانت روی برنج آب باشد و بعد شعله را زیاد کنید و با کفگیر کف روی برنج را بگیرید. برنج را از گوشه به وسط جمع کنید. بعد از تبخیر شدن آب اضافی آن دم بگذارید تا 40 دقیقه چکدرمه با مرغ دم بکشد. اگر به دستور غذاهای ایرانی علاقه دارید، پاستا با گوشت چرخ نموده و قارچ را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه چکدرمه با مرغ
- بیش از میزان آب اضافه نکنید وگرنه برنج شفته و خمیر می گردد.
- می توانید از سینه مرغ بهره ببرید و آن را ریش کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی حلیم بادمجان با مرغ، فوری و خوشمزه را بخوانید.
منبع: پیام دلتا